Patelnie do naleśników — jakie wybrać?

Patelnie do naleśników — jakie wybrać?

Wykonanie każdej potrawy wymaga odpowiednich garnków. Często smażenie przysparza trudności ze względu na przypalanie się jedzenia, czy konieczność używania dużej ilości tłuszczu. Jednak decydując się właściwe wyposażenie, można uniknąć takich problemów i szybko przygotować przepyszny posiłek. Jeśli szukasz rozwiązań, które ułatwiają pracę w kuchni, koniecznie sprawdź nasze wskazówki na udane zakupy.

Technologia non-stick

Nowoczesne patelnie są zaprojektowane w taki sposób, by już nie trzeba było korzystać ani z wielu litrów oleju, ani obawiać się przypalonych naleśników. Technologia non-stick to nic innego jak obecność specjalnej powłoki, która pozwala równomiernie rozprowadzać ciepło. To właśnie umożliwia zmniejszanie ilości tłuszczu do smażenia.

Granitowe wyposażenie przeznaczone do konkretnych celów

Modele granitowe to rodzaj garnków, które świetnie sobie radzą nawet ze smażeniem na ostrym ogniu. Trudno na nich cokolwiek przypalić, a odpowiednio o nie dbając, można utrzymać je w idealnym stanie przez bardzo długi czas. Z dostępnych opcji na rynku są też jednymi z tych, które najłatwiej się myje i nie potrzeba skomplikowanych zabiegów do tego, by je konserwować. Przydadzą się do niejednej potrawy, nie tylko do ciasta naleśnikowego.

A może stal nierdzewna?

Bardzo chętnie kupowane patelnie żeliwne cieszą się nieustającą popularnością wśród gospodyń domowych i szefów kuchni. Są łatwe do czyszczenia, choć trzeba pamiętać o odpowiednim ich konserwowaniu. Nowoczesne produkty tego rodzaju z technologią non-stick świetnie sprawdzają się w każdej kuchni. Robienie na nich naleśników nie będzie trudniejsze niż na modelach z innego materiału, gdyż dzięki cienkiej ściance, są lekkie i wygodne.

Lekkie aluminiowe produkty

Warto zwrócić uwagę też na możliwość zaopatrzenia się w wyposażenie aluminiowe. Będzie ono zdecydowanie najlżejsze i wybierając je z oferty sprawdzonego sklepu, jak Radochy Gospochy, również otrzymamy je w wersji z powłoką zapobiegającą przywieranie i przypalanie się jedzenia. Wybierając patelnie do naleśników, warto patrzeć nie tylko na wygodę używania, ale też dopasowanie do Twojej kuchenki. Te modele mogą być z sukcesem stosowane na indukcji, jak i na gazie.

Naczynie o jednym przeznaczeniu, czy warto?

Wymienione powyżej rodzaje naczyń do smażenia są dość uniwersalne. Sprawdzą się do ciasta naleśnikowego, ale też do innych potraw. Dlatego będą doskonałym wyborem, jeśli lubisz wielofunkcyjność. Jednak, jeśli szukasz czegoś dedykowanego, na przykład do pancake’ów, rozważ koniecznie specjalne produkty. Na radochygospochy.pl znajdziesz ciekawe propozycje jak patelnia typu dołkownica.

Wybierz praktyczne wyposażenie dla siebie

Niezależnie od tego, czy lubisz garnki o wielu możliwościach, czy wolisz mieć naczynia przeznaczone do konkretnych potraw, pamiętaj, by stawiać na jakość i dobre materiały. Naleśniki bez dużej ilości tłuszczu usmażysz dzięki powłoce non-stick, dlatego, jeśli nie masz wyposażenia, które na to pozwala, czas wybrać się na zakupy. Jeśli szukasz nowoczesnych patelni, sprawdź dostępne produkty na radochygospochy.pl.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwanaście − pięć =